Túrázni mentem header, Facebook ikon Túrázni mentem header, Youtube ikon Túrázni mentem header, Instagram ikon

Rólam

Filozófiám: „Minden fejben dől el!”

Célom: A lehető legmagasabb szinten ötvözni a teljesítményt, a blog írást, a fotózást és a videókészítést.

Történetem: Mindig hegyek közé vágytam, de az aktív túrázás számomra csak 2017. 05. 27-én indult. A feleségem aznap egy lánybúcsúra ment, én pedig nem tudtam, hogy mit kezdjek magammal, így hát – mivel kellemes idő volt – elmentem sétálni egyet a Hármashatárhegyre. Borzasztóan elfáradtam attól a 25 kimitől, de közben nagyon élveztem és másnap már tudtam, hogy ebből jöhet még. Jöttek is a túrák egymás után, mígnem szeptember elején egy rossz lépés egy ártatlan lépcsőn részleges bokaszalag szakadást eredményezett. Roppantul bosszantott, hogy nem tudtam menni. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy valami maradandó élményre van szükségem.

2018. Körvonalazódott a kéktúra teljesítésének gondolata. Sérülésemből januárban tértem vissza a pályára, azonban abszolút tapasztalatlan voltam akkoriban, ezért a teljes évet a felkészülésre szántam. Rengeteg kép és videó snitt készült, leginkább saját magamnak, hogyha megkopnak az emlékek, akkor visszaidézhessem.

2019. január 2-án elindultam az egyik meghatározó utamon és augusztus végéig minden a kéktúráról szólt, hiába fejeztem be, azóta is velem maradt a hangulata. Ezalatt létrehoztam egy zárt csoportot az ismerősöknek és barátoknak, akik végig követték a kalandjaimat. Ezután, 2019. 10. 02-án létrehoztam a Túrázni mentem… FB csoportot. Következett a – számomra – első „rendezett” ultratáv teljesítése, a Piros 85.

2020. januárjában megszületett a legszebb kislány, akit valaha láttam. Természetesen ez az esemény az év első felében háttérbe szorította a szenvedélyemet, de májusban újra körvonalazódott egy hosszabb menetelés, méghozzá a KDP. A blogom egyre népszerűbb lett, én pedig elkezdtem felkutatni újabb és újabb – számomra – ismeretlen túraútvonalakat, melyekről egyre inkább videók is készültek az írások és képek mellé. Még két ultratávra is elmentem ősszel, a Mátrabércre, és a Pálos 70-re. 2020. 10. 28-án először kóstoltam bele a terepfutásba, ami csak továbblökött az eddigi utamon.

2021. már saját szervezésű ultratávjaimról szól, és arról, hogy miként tudom az önnön határaimat tovább feszegetni. Megújítottam a videózáshoz szükséges eszközeimet, és elkezdtem képezni magam, hogy minél jobb tartalmakat készíthessek. Bevezettem az élő nyomkövetést, így mindenki pontosan láthatja, hogy éppen merre járok. Több havi, kitartó munka után létrehoztam a turaznimentem.hu weboldalt, ami régóta nagy vágyam volt. Ezzel végérvényesen rendszerezhetem és átláthatóbbá tehetem azt, ami vagyok. Májusban útjára indítottam egy újfajta, hibrid instantversenyt, amit elsősorban terepfutóknak és teljesítménytúrázóknak találtam ki. Ez a Mountain March…

2022. Az átalakulás és a fejlődés éve. Létrehoztam a Túrázni mentem oldalt Facebookon és Instagramon is.